Kde jsou popsány vaišnavské obřady

Je třeba zmínit se o několika autorizovaných knihách, podle kterých jsou obřady vykonávány, neboť naší zásadou je držet se tradičních postupů a nevytvářet nic nového.
Na přání Šrí Čaitanji Maháprabhua bylo před pěti sty lety sepsáno šesti Gosvámími mnoho knih o filosofii a praktikách oddané služby, mezi nimiž jedna z nejdůležitějších je Hari Bhakti Vilása, kterou sestavil Sanátana Gosvámí a publikoval Gopál Bhatta Gosvámí.
Gopál Bhatta Gosvámí je kromě jiného také autorem knih Sat Kriyá Sára Dípiká a Samskára Dípiká. První zmíněné dílo se věnuje deseti samskárám, očistným obřadům, které jsou určené pro ty, kteří žijí rodinným způsobem života. Druhá kniha, Samskára Dípiká, popisuje obřad přijmutí odříkavého životního stádia sanjásu. Obě knihy jsou sepsány autorem takovým způsobem, aby plně vyhovovaly záměrům a tradicím Vaišnavů, oddaných Krišny, a proto není v obřadech zahrnuto uctívání polobohů, které je v rozporu se zásadami oddané služby, ale místo nich je uctíván Nejvyšší Pán spolu se svými společníky, čistými oddanými.
Další knihou, která se zabývá tématikou vaišnavských obřadů, je Pratištha Vidhi. Ta se původně zakládá na výzkumu tří žáků Bhaktisiddhánty Sarasvatího Thákury. Byli vybráni svým duchovním učitelem, aby sestavili tuto příručku, která popisuje instalaci Božstev a s tím související obřady. Při sestavování své práce čerpali z těchto tří uznávaných textů: Nárada Paňčarátry, Hari Bhakti Vilásy, a Purohita Darpany. Pratištha Vidhi však ve skutečnosti nebyla vydána až do nedávné doby, kdy se tohoto úkolu zhostili oddaní z ISKCONu, pod vedením A.V.Bhaktividjá Půrny Maharádži.